به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر؛ محمد اسحاقی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره، گفت: رشته مطالعات زنان از سال 76 در دانشگاههای کشور راه اندازی شد و برگرفته از رشته مطالعات زنان در کشورهای غربی به ویژه آمریکا است. تولید گفتمان فمینیستی در میان جامعه زنان و دانشگاهی به همراه ایجاد مرکز مطالعات و تحقیقات زنان از اهداف راه اندازی این رشته در کشور بود که مسائل زنان را مورد نقادی و ارزیابیهای جدید قرار می داد.
وی ادامه داد: با مصوبات وزارت علوم در حوزه زنان این رشته به سرعت در دانشگاههای دولتی و آزاد راه اندازی شد اما بعد از مدتی به علت چالشهای موجود در این زمینه، بعد از یک دهه اصلاحات اعمال و کمتر در دانشگاهها به اجرا گذاشته شد.
به گفته دبیر کارگروه مطالعات زنان، بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته مشخص شد که اختلالات جدی در این رشته و گروه ارائه شده وجود دارد لذا بازنگری آن در دستور کار شورای عالی انقلاب قرار گرفت.
اسحاقی ادامه داد: مطالعات زنان پیش از این در مقطع کارشناسی با دو گرایش حقوق زن در اسلام و زن و خانواده اجرا شده بود.
وی درباره راه اندازی این رشته در مقطع دکتری، گفت: این دو گرایش در مقطع دکتری نیز راه اندازی و سرفصلهای آن ایجاد و یک دوره هم در دانشگاه تربیت مدرس به اجرا در آمد اما باز هم بازنگری شد.
دبیرکارگروه مطالعات زنان از راه اندازی رشته های دیگری در حوزه زنان خبر داد و افزود: رشته های دیگری در مقاطع ارشد و دکتری راه اندازی می شود که پژوهش محور هم خواهند بود.
نظر شما